keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Pullaa

Eilen sain aikaan pullataikinan ja siitä korvapuusteja. Niitä tulikin useampi pellillinen. Perhe kiitti.
Mikä on teidän mielestä hyvän pullataikinan salaisuus? Mielestäni saan aikaan hyvää pullaa, kun käytän taikinaan voita, riittävästi kardemummaa ja jätän taikinan pehmeäksi. Tässä teille maistiaisia:)
Mukavaa keskiviikkoa kaikille!
Anne14 kommenttia:

 1. Olen elämässäni kaksi kertaa tehnyt pullataikinan, ja siitäkin aikaa yli 20v, joten pullataikinoiden salaisuudet ovat minulle todella salaisuuksia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pullan leipominen ei onneksi ole pakollista puuhaa :D Ja pullaa saa muutenkin kuin itse leipomalla, jos siitä tykkää.

   Poista
 2. Paljon kardemummaa, 200 g voita, ei munaa ja löysä taikina, nämä ovat minun parhaimmat niksit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Täytyykin kokeilla ja tehdä taikina ilman munaa-vois tulla vieläkin pehmeämpi pulla.

   Poista
 3. Tässä lounastauolla rouskutan salaattia ja kuolaan sun pullien perään. Ei tällaisia postauksia saa tehdä. Kauniita korvapuusteja osaat tehdä, mulla tuppaa aina sisällys tursuamaan pihalle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no salaatti on myös hyvää-sovitaan niin ;) Ei ne kaikki pullat aina niin kauniita ole, mutta pääasia on maku.

   Poista
 4. Kiitos paljon haasteesta!
  Olen vain tosi, tosi huono niihin vastaamaan:(
  Mieltä ne aina lämmittävät, mutta hyvistä aikomuksista huolimatta, jäävät yleensä vastaamatta...:)

  Olen ,myös tosi, tosi huono leipuri...hmm...missähän olen hyvä..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kaikkien tarvitsekkaan leipoa.. (eikä vastata haasteisiin :D)Mukavaa päivää sinulle! Täällä on tiedossa pakkasta.. -22 on nyt,hrrrr.

   Poista
 5. Nam onkin hyvää. :) mä laitan reilusti myös sokeria ja himpun suolaa, muuten kyl just noin oikeaa voita ja löysä taikina hyvällä nostatuksella ilmat pois ja uus nostatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo suola onkin tärkee juttu..Ystäväni mielestä siinä on hyvän pullataikinan salaisuus..riittävässä suolassa. Kiitos muistutuksesta :)

   Poista
 6. paljon voita ja kaardemummaa, löysä taikina. Tosi lyhyt eka nostatus, ja valmiit pullat nostetaankin kunnolla :) Namskis! Kun menen koti-kotiin, aion leipoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, tuo nostatus on tärkeää-kiitti vinkistä! Mukavia leipomisia :)

   Poista
 7. Pitäisikin laittaa taikina taas tulemaan... kiitos vinkistä, taidanpa yleensä laittaa liikaa jauhoja ja olla malttamatta jättää taikina löysäksi. Terkkuja akaasian alta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tervetuloa lukijaksi <3 Olipa mukava ylläri heti aamusta :)Jep, taikina kannattaa jättää melko löysäksi niin saat pehmeää pullaa. Käyn tutustumassa blogiisi paremmalla ajalla-nyt työt kutsuu. Täällä on -22 hrrr. Sen verran olen blogissasi vieraillut, että tiedän siellä olevan hieman lämpimämpää? :)

   Poista