torstai 9. toukokuuta 2013

Oodi kotiruoalle

Meillä valmistetaan melko perinteistä kotiruokaa. Laatikot,pataruoat,keitot ja kastikkeet kuuluvat meidän pöytään. Kyllä meillä joskus tehdään wokkia ja pastaa, mutta täytyy tunnustaa, että paremmin hallitsen perinteisemmät kotiruoat. Oppini olen saanut äidiltäni, joka on järjestänyt isoja pitoja. Vanhemmat myös vaativat, että emäntäkoulu täytyy käydä :) Vähän huvittaa tuo asia, mutta monta hyödyllistä oppia sain sieltä oman kodin pyörittämiseen.
Välillä olen miettinyt, että pitäisikö perheelle tarjota vähän eksoottisempia ruokia. Tämä aamukin aloitettiin kaurapuurolla. Noh, noita erikoisempia tehdään aina joskus ja lomareissuilla maistellaan ihania, erilaisempia herkkuja..Ja ravintoloissa on kiva tilata jotain uutta.
Mielenkiinnolla olen seurannut "kaappaus keittiössä" ohjelmaa. Siinä sympaattinen huippukokki Aihinen luottaa kunnon kotiruokaan. Hyvistä raaka-aineista, ilman turhia kikkailuja tehtyyn ruokaan..Tästä olen saanut varmistusta, että välillä toimitaan oikein =)


Tällä viikolla meillä on kokkailtu makaronilaatikkoa, kalakeittoa ja lihakastiketta. Tänään tein sitten nuo lihapullat. Maustoin perinteisesti sipulilla, mauste-ja valkopippurilla, suolalla. Monenlaisia versioita olen lihapullista tehnyt mutta kyllä nämä ovat parhaita.
Päiväkahville paistettiin lettuja. Niitä jäi vielä illaksi :)

Kohti äitienpäivää mennään-silloin istutaan ravintolan pöytään. Näin olen asian ymmärtänyt..ja se sopii kyllä. Nyt alan käymään läpi teidän blogeja. Ollut niin kiirusta, etten ole ehtinyt niihin syventyä
Oikein mukavaa loppuviikkoa kaikille!
Anne

6 kommenttia:

 1. Pidä kiinni perinteistä Anne! Hyvältä näyttää ja perheesi on varmaan todella onnellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! <3 Kyllä perhe palkitsee kehuilla ja kiitoksilla..ja tyhjillä lautasilla :)

   Poista
 2. Pizzaa, sushia, wokkia ym. on tarjolla niin paljon, että pian perinteinen suomalainen kotiruoka on sitä eksotiikkaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Hih, näin se taitaa olla =)

   Poista