maanantai 15. syyskuuta 2014

Pyhä-Luosto

Moikka taas!
Odotettu ruskareissu on nyt takanapäin.Mielessä kyllä vielä vahvasti.Eilen vasta kotevuimme reissulta,joten tänään on menty vielä "pää pilvissä" vaikkakin työn merkeissä.
Teimme ennen matkaa hieman suunnitelmaa patikointiin ja aiheeseen tutustuminen kannatti.Reittejä oli paljon,eri mittaisia ja vaativuustasoiltaan eroavia.
Automatkan jälkeen (reilu 500km)jaksoimme kiivetä Pyhätunturin laelle..Ja se riittikin pe-iltapäivän kuntoiluksi.Maisemat olivat huikaisevia ja tunturilla sijaitsevan ravintolan terassilla oli hienoa nauttia lasilliset kupliaa.Loman alulle!
 


Näkymä Pyhätunturilta

 Lauanataina suunnattiin kansallispuiston luontopoluille.Aurinkoinen +15 asteen sää helli meitä..Tunturiaapa oli ykköskohteeni ja hyvin mies minut sinne johdatteli.Itselläni ei ole pätkän vertaa suuntavaistoa ja miehelläni sitä riittää,joten hyvä näin-heh.

Tiaislaavulla rentouduttiin pitkällä kaavalla..paistettiin nuotiolla makkarat ja juotiin kahvit.Jutusteltiin toisten retkeilijöiden kanssa.Varsin ihanaa oli se,ettei ihmisiä ollut väistelemiseen ja jonottamiseen asti.Laavuilla ja poluilla oli reilusti tilaa ja hiljaisuutta.Oli kuitenkin kiva vaihtaa muutama sana toisten kanssa ja yhdessä ihmetellä tätä upeaa Lapin kauneutta.Kyllä se lumosi ja hämmästytti.
Tunturiaapan suomaisemat ja tunturijono saivat sanattomaksi.Kauneus ja hiljaisuus..

Olemme viime vuosina löytäneet miehen kanssa tämän yhteisen harrastuksen,retkeilyn ja kansallispuistot :)Vuoden sisällä on bongattu kolme kansallispuistoa:Oulanka,Koli ja Pyhä-Luosto.Onneksi kansallispuistoja riittää,joten harrastus jatkuu.Seuraavaa kohdetta on jo suunniteltu,mutta menee varmaan ensi kevääseen/kesään se valloitus.Ei haittaa ollenkaan,on aikaa kerätä kohteesta tietoa ja suunnitella reittejä.Odottaminen on tässä tapauksessa kivaa.

Retkeilystä ja kansallispuistoista löytyy hyvin tietoa luontoon.fi sivulta.Sinne pääset tästä.

Reissaamisesta vielä sen verran,että pidän paljon automatkoista.Eipä ihanampaa,kuin katsella uusia maisemia ja pysähdellä milloin tahtoo.Ja tietenkin niin,että mies ajaa ja vie perille =) Tämä asia on meille molemmille ok,mies on ajanut paljon työnsä puolesta ja tietää suomen tiet..Joten sopuisasti vaihtuu maisemat.

Yksi unelma toteuttiin ja seuraavia haaveillaan.Ja ihan ilolla mennään arjessa jälleen.Työ,kauppa,ruokailu,pyykki,lapsen läksyt ja harrastuksiin kuskaamiset,lenkki,sauna&kirja.Tuollainen on perusarkipäiväni ja mieluisa onkin :)

Aurinkoista viikkoa,
Anne

6 kommenttia:

 1. Just niin, se hiljaisuus ja sitä ettei ihmisiä ole koko ajan ympärillä. Tämä ois kyllä mun lapsille ja miehelle melkein eksotiikkaa, alpit ovat kuitenkin niin eri juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti eri juttu..Mutta kyllä teillä siellä on huikeat maisemat.Kelpaa lenkkeillä :) Mukavaa viikon jatkoa Sofia!

   Poista
 2. Ooooo mitä maisemia <3. Ja siihen päälle raitista ulkoilmaa ja reippailua ja yhdessä, mutta hiljaakin oloa. Eipä sitä ihminen paljon muuta tarvi <3

  VastaaPoista
 3. Oi nuo maisemat on niin ihania ja vieläpä meidän kotikonnuillakin, pitänee lähteä joskus kameran kanssa tuonne, harvoin tulee käytyä, vaikka "vieressä" asutaan :D Kivan oloinen blogi muutoinkin, jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa:) Kyllä tuolla kelpaa patikoida ja kuvailla.Upeat maisemat ja reittejä riittää.

   Poista