tiistai 13. tammikuuta 2015

Kirjasto=iso ilo

Meidän pienessä kylässä on aivan mahtava kirjasto.Oikea aarre!Jo rakennuksena se on tätä päivää,kaunis ja hyvät tilat..Ja ne kirjat! Aina löytyy tai tilataan/varataan mitä osaa pyytää.Ja uutuuskirjat ovat nopeasti saatavilla.Kirjat ja lehdet  pidetään hyväkuntoisina.Rikkinäisiä ja repsottavia ei näy.Joulua ennen etsin lähikuntien kaupoista Kristiina Hanhirovan "rakkautta,rukouksia ja rauhoittavia" sekä Niina Hakalahden "sydänystävä"-kirjoja.Vähän petyin,kun ei löytynyt..
Eilen tein kirjastoreissun ja kysyin näitä kirjoja.Hanhirovan kirja löytyi heti hyllystä ja toisen jätin varaukseen.Tänään tuli viestiä,että voin hakea sen:)Kirjoja en välitäkkään omaksi haalia,käytän mielummin kirjastoa.En lue samoja kirjoja useita kertoja.

"Rakkautta,rukouksia ja rauhoittavia"-kirjaa olen lukenut jo pitkälle.Viime yönä valvoin ja luin..Kirjassa on paljon huumoria vaikka aihe on vakava..Sairastumisesta on kerrottu ihan uudella tavalla.Se naurattaa,itkettää ja koskettaa.


Viihdyttäviä lukuhetkiä!
Anne

10 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkeistä - ps, minulla on paha tapa kerätä kirjoja, vaikka en kovin kovaksi keräilijäksi muuten tunnistaudukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä :) Ei kait se kovin paha tapa ole,kunhan tulee kirjastoakin kannatettua.

   Poista
 2. Muistatteko mainoksen, jossa Jörm Donner istui muhkeassa nahkatuolissa kotikirjastonsa edessä ja totesi " lukeminen kannattaa aina" . Viisas Jörkka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaasti sanottu ja hyvim muistan :- )

   Poista
 3. Minä tein inventaarion jokin aika sitten kirjahyllyyn, ja jätin vain muutaman klassikon, sekä mieheni sota- ja elämänkertakirjat. Kirjasto ylipäätään on aika huikean hieno juttu, se on meille kaikille avoin ja ilmainen yhteiskuntaluokasta riippumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehesi lukemiset kuulostaa tutuilta.Samantyyppisiä lukee Mäkelän isäntä:) Kirjoja ostellaan toisillemme lahjaksi..muuten lainaillaan kirjastosta.

   Poista
 4. Olen myös koko ikäni ollut ahkera kirjaston käyttäjä. Vain muutaman kirjan vuodessa ostan itselleni ja sitten ne luettuani mietin mihin ne säilöisin, koska en halua suurta kirjahyllyä kotiimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se just.Tavaraa on muutenkin.Kun kätevästi saa kirjastosta lainata niin miksei lainaisi..Ja saahan sieltä inspistä sellaisiinkin kirjoihin,mitä ei tulisi ostettua..mutta lainata voi.

   Poista
 5. Kiitos kirjavinkeistä! Hanhirovan kirja kiinnostaa. Saa nähdä saanko koskaan luettua. Toivottavasti. Miehen kanssa ollaan puhuttu pitkään, että mentäisiin kirjastoon, mutta aina se vaan on jäänyt. Nyt olisi ainakin tiedossa, mitä etsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!Tällaisia tositapahtumiin perustuvia kirjoa luen kyllä mielellään..Tämä vei mennessän,tuli nopsaa luettua.

   Poista