torstai 29. tammikuuta 2015

Miljoona,miljoona,miljonaa valokuvaa...

Viime viikkoina on ollut urakkaa kerrakseen,kun olen järjestellyt Mäkelän valokuvat albumeihin.Ensin keräilin niitä kaappien ja laatikoitten kätköistä.Järjestelin kuvia,joita oli 90-luvulta saakka.Teetin tärkeimmät koneella "tallessa" olevat kuvat...ja niitä riitti.Lakkiais-,rippi-,valmistujais-,loma- ja reissukuvia ym.Juhlista olen toki aiemminkin teettänyt mutta nyt sain viimein teetettyä niin paljon,että sain niistä albumeihin riittävästi katseltavaa.

 Tässä tämän illan urakka..ja tältä on keittiön pöytä näyttänyt monena iltana:

Yksi tämän vuoden tavoitteistani olikin,että kuvia teetetään rivakasti ja yhtä
napakasti laitetaan albumiin =)

Nyt ollaan asiassa edistytty.
Huh!

Leppoisaa myöhäisiltaa!
Anne

12 kommenttia:

 1. Voi että niin paljon on albumeja nuoruudesta, mutta ei enää tästä ajasta. Albumeja on niin kiva katsella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.Ei niitä tule koneelta esiteltyä..Ja meillä näytti jälkikasvu kovasti innostuvan näistä-on niitä nyt selailtu ja muisteltu tapahtumia matkan varrelta :)

   Poista
 2. Apua... mulla olis ihan sama homma edessä. En uskalla ees ajatella miten paljon kuvia olis laitettavana... Nyt on yksi iso laatikollinen purettuna vanhoista kansioista pois että vähän järkkäisin niitä uudelleen (ja karsisin...). Varmaan tuhansia kuvia jo siinäkin. Ja sitten onkin noin 10 vuoden valokuvat ainoastaan koneella... monta tuhatta kuvaa per vuosi... siitä sitten vaan teettämään. Eih... Vaatis noin kolmen kuukauden loman, että sais sen aikana homman johonkin kuosiin... Mutta joku päivä mä vielä sen homman aloitan, ei ne kuvat täällä koneellakaan ketään ilahduta. Jos olis varaa, teettäisin kuvista kirjoja, sillein ne säilyis kaikkein parhaiten. Mutta kun ei oo varaa siihen, niin täytyis vaan miettiä, miten paljon raaskii ja on järkevää kuvia teettää ja liimailla albumeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä hommaa on kyllä turha aloittaa,jos aikaa ei ole reilusti.Mutta onneksi ei ole ihan pakollista-hyvin olivat säilyneet noissa paketeissakin :)Kuvakirjat on kyllä upeita-niitä olen kyllä silloin tällöin teettänyt..Mutta todellakin aivan liian kalliitta tälle kuvamäärälle.Ja on niitä aika hidas tehdäkkin,joten vaatis sitten puolen vuoden loman =)

   Poista
 3. Tää digiaika on siitä huonoa (ainakin mulle), että kuvat jää vaan koneiden uumeniin ja tavallaan unohtuu sinne. Munkin pitäisi teettää noista lasten rippi- , valmistujais- ja synttärikuvia ihan paperisena ja kerätä ne johonkin kansioon. Muuten ne kyllä mun taidoilla häviää jossain kohti johonkin bittiavaruuteen. Kiitos muistutuksesta! Laitankin ekat kuvattilaukset viikonloppuna menemään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se,koneelle unohtuu eikä niitä kukaan katsele.Harmi.Hyvä,jos innostuit tästä..saat kuva-asia järjestykseen :)

   Poista
 4. Valokuvien pitäminen tallessa niin, että halutessaan jonkun kuvan löytääkin on hirmuinen tehtävä olkoon kuvat digitaalisina koneilla tai siirtokovalevyillä tai perinteisesti paperisina. Jos sitten eläkkeellä.... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) No kyllä tämä ison urakan vaati.Nyt on pakko pitää nämä kuvajutut hallinnassa,ettei pääse taas repsahtamaan.

   Poista
 5. En kestä..
  Justiin tässä yhtenä päivänä surullisena katselin valokuvien sekamelskaa kaapissa ja totesin, että kun ne on siellä vuosia olleet vinksin vonksin, niin osa kuvista oli tarttunut toisiinsa kiinni ja niitä kun koitti irrottaa, niin lähti jommasta kummasta kuvasta pala pois :(
  Toinen harmitus oli se, että ei ole tullut kuviin merkittyä vuosilukuja, saati päivämääriä ja koska meidän kameroissa ei näköjään sellaista toimintoa ole automaattina ollut, niin nyt ei enää ole hajuakaan, milloin joku kuva on otettu. (Ja niin häpeällistä kuin se onkin, niin joutui jopa arvailemaan, kumpi pojista on kuvissa, vaikka oikeasti ovat aina olleet ihan oman itsensä näköisiä..)

  Että todella korkea hatunnosto tulee täältä sulle tuon urakan suorittamisen kunniaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Päivämäärien metsästys oli kans mielenkiintoista puuhaa ja siihen tarvin koko perheen apua..Nyt kyllä pidän kuva-asiat järjestyksessä,toistamiseen ei saa kaaos iskeä.

   Poista
 6. Kivan urakan otit, huh! Onnea ponnistukseen! Just vein ison laatikon valokuvia varastoon...totesin, että siirrän selvittelyn tulevaisuuteen...
  Ja pitäisi varmaan tulostaa koneelta, tikuilta ja kovalevyiltä iiiiso määrä kuvia, sitten joskus. huh :)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annu! Juu,onneksi tuo on nyt tehty.Mutta kokoajan tulee kuvia lisää..yritän pysyä skarppina niiden kanssa :)

   Poista