maanantai 16. helmikuuta 2015

Jääkaapin täydennys

Jääkaapin tyhjyys on varmaan monille tuttua näin maanantaisin.Niin täälläkin..Ruokaostosten tekeminen on sellainen välttämätön paha-ei lempparipuuhaa.Varsinkin töiden jälkeen kiireessä se tuottaa tuskaa.Kun päivällinen pitäisi olla jo tulilla ja kaupassa miettii,että mitä tänään syötäisiin.Vähän olen yrittänyt tässä asiassa viisastua ja teen 1-2 isompaa ostosreissua viikossa.Ja mielummin silloin,kun ei ole kiire.Maitoa ym.täydennystä tietenkin tarvitaan pitkin viikkoa.Sen saa sitten hoitaa Mäkelän muu väki.
Tänä aamuna oli aikaa,joten kauppareissu hoitui ilman ärtymystä.Toki ostosten tekeminen voi olla ihan leppoisan mukavaakin.Kunhan on aikaa.Silloin ehtii katsella ruokapuolen uutuuksia ja saada inspistä keittiöön.
 Eilen mietittiin porukalla viikon ruokalistaa.Välillä tuntuu meikäläiseltä loppuvan ideat&innostus siihen touhuun.No hyviä toiveita tuli,joten eiköhän saada ruoka pöytään tälläkin viikolla.
Kuopuksen toiveena oli silakkapihvit.Jos lapsi tuollaista toivoo,niin sehän pitää toteuttaa.Hetki sitten syötiin näitä:
Eilen oli kaunis,aurinkoinen päivä.Laskiaissunnutai vietettiin mökillä ja siihä lähistöllä ulkoillen.Tehtiin eväsretki ja käytiin mäkeä laskemassa.Mökillä oli sitten makkara- ja laskiaispullatarjoilut.Itse en nyt noihin herkkuihin koskenut.On ollut pakko muuttaa ruokavalio kevyempään suuntaan.Vältän myös maitotuotteita ja gluteiinia.Kaupoista löytyy kyllä hienosti vaihtoehtoja tuotteisiin.

Aurinkoa ja reipasta mieltä viikkoonne,
toivottelee Anne

10 kommenttia:

 1. Täällä myös maanantai on jääkaapin täyttöpäivä. Joskus tosiaan ruokien miettiminen tympäsee ja tuntuu että kokoajan syödään samoja juttuja. Meillä on melko paljon rajoittavia tekijöitä (kala, maito, kanamuna) niin sekin mutkistaa ruokien tekoa. Itse välttelen mahakipujen ja turvotuksen vuoksi ohraa, ruista ja vehnää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä..Samat ruoat pyörii viikosta toiseen..Nyt kattelinkin netistä uusia helppoja arkiruokaohjeita,joita ois tarkoitus kokeilla.Ohjeita kyllä löytyy,kun ottaisi vaan käyttöön.Allergiat tosiaan vielä mutkistaa kokkailua,onneksi nykyään on hyviä vaihtoehtoja ruoka-aineille.Sama juttu täälläkin.Ohraa,ruista ja vehnää välttelen.Kauraa pystyy syömään.

   Poista
 2. Työpäivän jälkeen kaupassa käynti on kyllä niin .... argh! mutta hyvä suunnittelu harventaa käyntejä. Silakat - nam ! yksi ehdoton herkkuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suunnitelmallisuus kannattaa tässä asiassa.Ei tarvitse joka päivä kaupassa pyöria ja menettää hermojaan.Silakat on hyviä ja vaihtelua ainaisiin lohiruokiin (uunilohi,lohikeitto) :)

   Poista
 3. Meilläkin tehdään 'täsmäiskuja' kauppaan, ettei tarvitsisi jatkuvasti jotain olla hakemassa. Kyllähän ne viikot tahtoo mennä aina samoilla eväillä, onneksi joskus on aikaa paneutua vähän enemmän ja tulee kokeiltua jotain uutta kivaa.
  Aurinkoista viikon jatkoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina :) Juu,tahtoo pyöriä samat ruokalistat viikosta toiseen.Sitä kun tietää mikä perheelle maistuu,niin tulee sitten niitä pyöritettyä. Tänään tein helpon mango-broilerikastikkeen.Se tehtiin broilerin jauhelihasta.Oli nopea ja maistuva.Syötiin pastan kanssa.Kattilat tyhjeni,joten teen toistekkin.

   Poista
 4. Minäkin inhoan kaupassa käyntiä, tai lähinnä sitä ruokien raahaamista kotiin. Toivoisin maitohanaa siihen vesihanan viereen, tai sitten paluuta maitomies aikoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in,oma homma pakkailla kaupassa,kuskata kotiin ja järkätä ruoat vielä jääkaappiin.Parempi tehdä se korkeitaan pari kertaa viikossa,kuin joka päivä.Tuo maitohana ois kyllä huippujuttu-maito on aina lopussa.Kai nyt joku keksii sellaisen? Ostaisin heti. :)

   Poista
 5. Meillä suurimmat ruokaostokset tehdään perjantaisin tai lauantaisin ja silloin on jopa kauppalista puutteista. Silakkapihvejä alkoi tehdä mieli kun katsoin kuviasi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,kyllä ne vaihteeksi olikin hyviä :) Kauppalista onkin hyvä juttu,ei tule tehtyä turhia heräteostoja..Ja muistaa ne harvemmin ostettavat tuotteet.

   Poista