torstai 26. helmikuuta 2015

Maidoton,gluteeniton

Ruoka-ainerajoitteistani huolimatta olen melko innokas kotileipuri.Perheelle ja ystäville tulee ainakin kerran viikossa jotain leivottua. Eilen tein pellillisen mokkapaloja.
Tänään innostuin tekemään päiväteelle maidottoman ja gluteenittoman kääre/unelmatortun.Pääsin näin itsekkin herkuttelemaan..Intoa lisäsi se,että tarvikkeet löytyivät kotoa.
Pohjaan käytin perunajauhoja ja täytteeseen vaahtoutuvaa soija-valmistetta. Se olikin minulle uusi tuote.Yllätyin kuinka jämäkkä ja hyvänmakuinen vaahto siitä tulee.
Ruokalautaselta on viime aikoina löytynyt lähinnä salaatteja ja keittoja.Ihan jo terveyssyistä Mutta en valita,pidän esim.salaateista todella paljon.Ja vaihtelua kyllä löytyy,jos mielikuvitusta riittää.
 Tässä aika perinteiset täytteet :)


Täällä sataa vettä jälleen..Antaa sitten sadella.Sulakoot lumet ja annetaan kevään tulla:))
Kävinkin ostamassa keittiön pöydälle keväisemmän Vallilan liinan..Sitten hoksasin,ettei ole verhoja mitkä sopisi kyseisen liinan kanssa.Nyt on sitten kangas valittu ja verhoja odottelen ompelijalta.Eipä siinä muu auttanut.Hih.

Mukavaa helmikuun loppua,
Anne

8 kommenttia:

 1. Ihanaa, että nykyisin löytyy hyviä ohjeita myös allergisten leivontaan. Itse en ole allerginen, mutta perhe- ja ystäväpiirissä niitäkin löytyy, joten tutkailen aina suurella mielenkiinnolla erikoisruokavalioidenkin reseptejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Paljon löytyy netistä ohjeita ja kaupasta tuotteita.Mukava kokeilla uusia leipomuksia.

   Poista
 2. Gluteeniton ruokavalio on saanut minutkin innostumaan leipomaan melko usein. Ihanalta näyttää tuo kääretorttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu..Mukava leipoa uusilla resepteillä.Kääretorttu oli hyvää! :)

   Poista
 3. Hirmu hyvältä näyttää kaikki, oikein nälkä tuli katsellessa. Toivottavasti koko ajan markkinoille tulisi enemmän tuotteita allergisiille/gluteenitonta jne. :)

  Iloista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Niin maistui tämäkin-koko perheelle :)

   Poista