keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Hesas

Lomailua jatkettiin vielä yöpymällä Helsingissä sokos-hotelli Vaakunassa.
Loistava hotelli jo ihan sijaintinsa ja näköalojen puolesta.Ystävällinen palvelu kuului pakettiin.

näkymä huoneesta

näkymä terassilta
Viimeinen lomapäivä oli mielenkiintoinen ja nautin todella.Sain nimittäin viettää sen yksin ja vieläpä Helsingin keskustassa.Toiset menivät Linnanmäelle ja logistiikkamessuille..Ja kaikki olivat sitä mieltä,että minun "vapaa-päivä" on enemmän kuin ok.
Aluksi suuntasin Kiasmaan.Se oli selvää se.Aiemmin en ole siellä ehtinyt käymään mutta nyt oli päivä aikaa ja nykytaiteen museo vieressä.Sinne!

ISMO KAJANDERIN näyttely kiinnosti ja ihmetytti.Täältä lisää aiheesta.
ROBERT MAPPLETHORPE:n näyttely oli mielenkiintoinen ja vaikuttava.Joltain osin hämmentävä.Käykää ihmeessä katsomassa,jos on mahdollisuus. Lisää näyttelystä löydät täältä.

FACE TO FACE

Tätä muotokuva-näyttelyä jaksoin katsella pitkään ja hartaasti.Hieno.Lisää näyttelystä täältä. 

 

Reippaan kahden tunnin kiertelyn ja taide-elämysten jälkeen tajusin viimein vaihtaa paikkaa. Kampin aukiolla ihmispaljoutta ihmetellessäni (Helsinki-päivä),jouduin juttusiin kirkon ulkomaanavun-työntekijän kanssa.Siitä kehkeytyi varsin mielenkiintoinen juttutuokio ja oli kiva kuulla heidän työstään.Aiemmin olen vain netin kautta tutustunut järjestön toimintaan.Siitä siirryin jouhevasti hiljaisuuden kappeliin.Siellä olen vieraillut aiemmin,mutta toki kävi nytkin,kun kohdalle osui.
 ..ja tietenkin kävin syömässä sushia
Päivä jatkui vielä kaupungilla pyörien ja mm.jäätelöä syöden.Ihana olla ihmisvilinässä..Kaupoissa en käynyt ollenkaan :)
Sitten hyppäsin ratikkaan ja jäin Linnanmäen kohdalla pois..Jäin siihen pysäkille odottamaan muita..Olivat vielä syömässä,enkä jaksanut kävellä mäelle.Siinä juttusiin tais tulla aito stadin kundi.Puhe oli alkuperäisen slangin kuulosta ja ikää herralla kiitettävästi.Ai,että oli hauska kuunnella hänen jutusteluaan.Kertoi minulle mm.työstään,lintsistä ja raitsikoista.Puhetta tuli melkoisesti sen 20min aikana ja yritin pysyä jyvällä.Ehkä onnistuin,kun juttua riitti =)

Että tällainen oma päivä..erittäin hyvä ellei täydellinen.
Mukavaa juhannusviikkoa!

 p.s.paistaa vai sataa?
Täällä ollut aurinkoinen päivä..mutta tuulinen.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No kyllä..vieläpä aurinkoinen ja lämmin:) Mukavaa päivää sinulle!

   Poista
 2. Mukava lomapäivä! Helsingissä on aina kiva piipahtaa. Vähän kun menisi ulkomaille kun lähtee täältä "maalta"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Ihana välillä pyörähtää kaupungissa,se on niin piristävää.Täällä pikkukylässä,kun on niin rauhallista ja tutut jutut.Mukavaa juhannusta Kati<3

   Poista
 3. On se iso kaupunki tuo Helsinki. Huh.
  Upealoma taatusti, kun kaikkea tuollaista kivaa on ollut. Taidenäyttelyssä olisin oikein mielelläni.
  Rempseetä Juhannusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja samoin sinne,lystiä juhannusta<3 Loma oli oikeen voimaannuttava ja onnistunut.Kiasma oli kyllä ykkösjuttu..noooh Kalamajan jälkeen:)

   Poista