lauantai 13. kesäkuuta 2015

Korkeuksissa

Kukkuu,täällä ollaan..kotona siis.
Vaikka ihan mielelläni dallailisin vielä Tallinnan katuja.Monilla kivoilla asioilla tuppaa vaan olemaan rajattu aika,pöh.

Paljon kierrettiin..aamuista iltoihin.Kuvia on hillittömästi.
Siksi teen reissusta useamman postauksen.

Teletorni on mielestäni niin huikea kohde,että ansainnee oman kerronnan.
Meitähän oli lähes koko perhe matkassa..joten ihmeteltävät piti suunnitella niin,että koko sakki viihtyisi.Matkan ohjelman suunnittelun olin ominut itselleni.Taisin onnistua,sillä koko reissun aikana ei kuulunut mutinoita.Vähän ehkä ihmettelyjä,miten meidän äiskä osaa ;)
No,minulla on tämä mahtava tietolähde elikkä toiset bloggarit.Ennen reissua löysin mm. Iloinen Kulkuri-blogin. Sieltäpä sitä Tallinna-tietoutta löytyy yllinkyllin.Käykää tutustumassa!
Mutta nyt torniin,jolla on korkeutta 175m:


Hissillä mentiin ilmoihin hujauksessa.Taulusta pystyi seuraamaan,missä mennään.

 Interaktiivinen näyttely:
 Lapsille oli paljon mielenkiintoista katseltavaa..Käytiin mm.3D-elokuvissa.
Tässä näköalatasanne verkolla,jonka edessä tasanne ilman verkkoa.Joku seurue meni sinne fiilistelemään valjaiden kera.Huiiiii!! Itsellä oli tekemistä,että uskalsi verkon takaa kurkistaa.Tornista näkee pimeällä kuulemma Helsingin valot,jossain niin mainittiin.Huh!

 Tornin näköalakahvilassa oli herkut leivokset..Kuten Tallinnassa useassa paikassa.

Mies nappasi kuvan tyttärestä ja minusta.Oli itse tasanteella ja me kahvilassa.
Ilmeistä päätellen viihdyttiin.
 Teletornin pihalla oli mm.kiipeilyteline lapsille ja tällainen vaijerirata.Tästä tykkäsin:)

Tallinnassa oli paljon isoja orvokki-istutuksia..Tämä komeus oli teletornin pihalla.

Menimme torniin keskustasta taksilla,joka maksoi n.15e. Palasimme bussilla saman matkan,joka maksoin meidän 5-hengen poppoolta reilut 7e.
Täältä löydät teletornista tietoa.
Sauna lämpenee,kohta sinne siis.

Kivaa iltaa!
Anne


4 kommenttia:

 1. Kiva kun olet "linjoilla taas" ! Sinulla / teillä ollut antoisa reissu - se antaa virtaa pitkäksi aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kaimaseni <3 Kyllä näistä pienistä irtiotoista saa mukavasti piristystä ja voimaa arkeen.Täällä maalla elämä on niin ennalta arvattavaa ja säännöllistä..Siihen pitää välillä saada katkos :)

   Poista
 2. Mä kävin kans tuolla tornissa viimeksi, kun kävin Tallinnassa. Oli sieltä huimat näkymät!! Ne sellaset lattialla olevat pyöreät "ikkunat" oli aika hurjat, kun pystyi seisomaan "tyhjän päällä". Ja todellakin siellä oli aivan mahtavia leivoksia, nam!!

  Heinäkuun alussa on meidän perheellä suunta Tallinnaan, mutta vain sellaselle 22h-risteilylle, jolla ei taida ehtiä kuin vähän tallustella sataman lähistöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa tuo,kun reissu vielä edessäpäin :) Ja lyhytkin irtiotto piristää.Juu,olihan niitä lattiaikkunoita mutta en todellakaan uskaltanut kurkistaa niistä.Se ois ollut mulle aivan liian hurjaa..Tällainen heikkopäinen,korkeanpaikan kammoinen kun olen :D

   Poista