perjantai 2. syyskuuta 2016

juhlien tarjoilut ja pala arkea

Syyskuussa jo mennään.
Nyt tuntuu syksyn alku oikein mukavalta, kun on saanut nauttia kesän lämmöstä.
Meillä elo-syyskuu on syntymäpäivien aikaa.
Leipomisesta pidän paljon, joten sitä saa tähän aikaan reilusti harrastaa.
Päätin jättää vanhat reseptit joksikin aikaa ja kokeilla leipomisessa ihan uusia ohjeita.
Valikoimaa on netti on pullollaan, joten reseptien puutteesta se ei pitäisi olla kiinni.

mangojuustokakku (gluteeniton)

appelsiini-suklaabrownie

lohirieskarullat

kinkkurieskarullat

marjainen täytekakku, valkosuklaatäytteellä (gluteeniton)


Pojan kaverisynttäreille tein kuitenkin kestosuosikkeja:
nakkipiilot ja perinteinen täytekakku banaani-ja hillotäytteellä.
Kavereita oli 15 ja tarjoilut katosivat pöydältä nopeasti ulkoilun päätteeksi :)



Viime viikolla saimme vieraaksi valokuvaaja- tuttavamme.
Kymmenen vuotta sitten lapsistamme otettiin "farkut ja valkoinen t-paita" sisaruskuvia.
Silloin he olivat 1v, 10v ja 13v.
Ja nyt tasan kymmenen vuotta vuotta myöhemmin otettiin heistä kuvia samalla teemalla.
Nyt: 11v, 20v ja 23 :)
Hyvin saimme taustan ym. täsmäämään vanhaan kuvaan.
Kuvat olemme jo saaneet ja upeita ovat.
Teetän niistä sitten mm.taulun.
 Tuona kuvausiltana tietenkin kahviteltiin.
Tein gluteenittoman suklaajuustokakun ja marjapiirakan.
Nämä maistuvat hyvin myös ei-ruokarajoitteisille.


Olen siirtynyt kokonaan fodmap ruokiin ja huomannut sen myönteiset vaikutukset.
Se on herkkävatsaisille tarkoitettu ruokavalio ja netistä asiasta löytyy hyvin tietoa mm.vältettävistä ruoka-aineista. Ruokavalioni on gluteeniton ja lähes maidoton. Leivonnassa ja jälkiruoissa sallin laktoosittomat maitotuotteet. Ruokavalion muuttuessa olen huomannut tekeväni terveellisempiä valintoja. Aamupalalla syön paljon kasviksia ja marjoja. Aterioilla menee reilusti salaattia tai muuta kasvisruokaa. Kasvissosekeitot ovat lemppareita.





Koko perheen ateriat ovat menneet terveellisempään suuntaan ja soveltaen voimme syödä samaa ruokaa. Tai sitten teen oman gluteenittoman lisäkkeen.


Välillä pitää herkutella.Leipäjuusto kermalla (uunin kautta) ja lakkahillo, hyvää!


Tänä aamuna tein riisijauhoista gluteenittoman vispipuuron.
Se maistui koko perheelle.


Tällaisia ruokajuttuja tällä kertaa.


Hyvää oloa ja iloa viikonloppuusi,
Anne

3 kommenttia:

  1. Olet kyllä aivan loistava siellä "kaulimen varressa"!
    Nuo synttärikakut ja muut herkut saavat kyllä veden kielelle.
    Mainio idea tuo kuva 10 vuoden välein. Hieno muisto!
    Nyt minä lähden jääkaapille vaikka ei sinne kukaan ole tuollaisia herkkuja taikonut...
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. En kestä! Miten olet taas saanut loihdittua kaikkea hyvää!!
    Ihanan näköisiä :9

    VastaaPoista