lauantai 31. joulukuuta 2016

Hidastamisen tarve-tietyssä iässä;)

Meillä vietetään vielä joulua. Loppiaisen jälkeen keräillään joulu pois. Ihan en ole pysynyt mukana siinä "trendissä", että joulu "kiirehditään pois alta" jo joulun pyhinä..Jouluihmisenä aloitan toki itsekkin joulufiilistelyt hyvissä ajoin. Joulukuun aikana Mäkelään tulee pikkuhiljaa joulu..leipominen ja koristelu kuuluvat asiaan. Joulukuuset koristellaan lähellä aattoa. Aatonaattona kukat ja juhlaliinat laitetaan paikoilleen, jotta joulun tuntu huipentuisi aattoaamuun..ja jatkuisi pitkään.

Tässä kuva tältä aamulta..Kyllä vain Mäkelässä tavaraa ja koristetta riittää vaikka marittaminen on tehty :) Mutta kaikki mitä on, ovat niitä iloa tuottavia :)

Täällä mennään siis hissuksiin, kuin huopatossutehtaalla..
Nämä ihanat huopatossut ovat tehty aidosta lampaan villasta.
Ne muotoutuvat hyvin jalkaan ja ovat lämpöiset..Luksusta arkeen.
Olen sisähuopatossujen pitkäaikainen käyttäjä ja kotioloissa tossut ovat aina jalassa.
Nämä ylelliset tossut olivat lahjatoiveeni, joka toteutui <3


Lomaa on ollut kiitettävästi pari viikkoa, joten olen ehtinyt lukea paljon.
Kirjoja..lehtiä..

Täällä siis nautiskellaan vielä joulun iloista ja kuusien tuomasta lämmöstä..glögikin lämpenee välillä.
Olen kuullut joulun siivottavan pois "kevään alta." Voi!..ei mennä vielä kevääseen, vaan otetaan vastaan talvikuukaudet ennen sitä. Jos vaikka tulisi hankia hiihtokeleineen. Leipomispäivät, takkatulet ja punaposkiset lapset. 
 En millään haluaisi pompata suoraan kevääseen, vaikka se olisi mahdollista. Aika kuluu nytkin liian nopeaa.. Sen huomaa, kun miettii vaikka kulunutta vuotta. Nuorena sitä odotti aina jotain tulevaa..eikä huomannut tätä hetkeä.  Nykyään, tässä iässä, tuo asia on aivan toisin. Halu ottaa juuri tästä hetkestä kaikki irti ja viipyillä siinä. Ainakin niistä hyvistä asioita, kuten tästä joulun ajasta.

Täällä on ollut varsin tuulinen ja lauha aamu.. Saa nähdä miten ilotulituksen käy. Muutamia raketteja on meillekkin varattu, poika odottaa jo kovasti iltaa. Jospa tuuli tyyntyy. Itse en niin rakettien poksuttelusta välitä. Se on aina ollut miehen ja lasten juttu. Puolille öin  säästetään ne parhaat ja silloin minäkin menen pihalle:) Hyvä ruoka ja tinojen valaminen kuuluvat tähän iltaan.
Ystävien kesken tehtiin jo lupaus, että tulevana vuonna vietetään enempi aikaa yhdessä. Se lupaus riittäköön. Tipatonta ei tarvitse viettää, koska siitä on reilun vuoden aikana tullut elämäntapa. Ja siitä onkin ollut seurauksena pelkkää hyvää.

Kaikkea hyvää toivon sinulle vuoteen 2017! Onnea ja hidastamista, hetkessä elämistä.


Katso taaksesi ja kiitä.
Katso eteenpäin ja luota.
Katso ylöspäin ja usko.
Katso ympärillesi ja rakasta.
Hyvää Uutta Vuotta!

Anne

10 kommenttia:

 1. Meillä joulu on siivottu jo pois, mutta kevättä odotellaan vasta maaliskuulla. Toivotaan todella alkuvuoteen lunta ja talvea, jotta saadaan niitä punaposkisia lapsia 😊

  Oikein hyvää uutta vuotta Mäkelään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija <3 Näin toivotaan..Että tänä talvena lapset pääsisivät luistelemaan ja pulkkamäkeen,hiihtään. Olikohan se toissa talvena, kun ei päästy suksille ollenkaan. Ensin oli paukkupakkaset ja lopputalveksi katosivat lumet. Kun perheessä on vielä koululaisia, niin hyviä ulkoilukelejä osaa arvostaa :)

   Poista
 2. Tänä vuonna oli jotenkin poikkeuksellisen epäjouluinen. Ehkä siksi, että sattui ihan tavalliseen viikonloppuun, eikä ollut yhtään ylimääräistä lomaa. Tai siksi, että ulkona oli ihan vihreää (ja mustaa). Lumesta ei tietoakaan. (Mies kävi Tapaninpäivänä pelaamassa golfiakin tässä ihan lähellä ja itse ajelin pyörällä, mitä en uskalla tehdä muuten kuin ihan "kesäkeleillä").

  Niinpä ei ollut sitä tavanomaista leppoisaa joulufiilistäkään, eikä kuusikaan oikein tuntunut vihreää taustaa vasten samalta. Siispä siirsin sen jo eilen lasikuistille jatkamaan elämäänsä :). Näkyy kyllä keittiön ikkunasta, mutta on tavallaan jo poissa ja ajatukset valossa ja keväässä.

  Parasta joulun aikaan oli se, että saatiin siellä teidän kulmilla asusteleva vanhempi poika viikoksi kotiin ja nuorempi armeijan vihreistä kokonaan. Olisin voinut vaan istua hiljaa ja katsella molempia :)

  Kaikkea hyvää, kivaa ja onnellista tulevaan vuoteen Anne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Annukka♡ Eihän toki se joulufiilis aina löydy..Eikä tarvikkaan. Jokainen viettää joulun tyylillään tai on viettämättä. Ihmettelen vaan, tätä kiireistä menoa..Välillä tuntuu,että juhlat ja vuodenajat mennään etuajassa:) Ihanaa,että saitte poikanne jouluksi kotiin. Siitähän se paras tunnelma tulee, läheisistä ihmistä ja yhdessäolosta♡ Meilläpäin oltiin onnekkaita sen suhteen, että saatiin valkea joulu. Kaikkea hyvää sinulle vuoteen 2017!

   Poista
 3. Aika menee hurjan nopeasti. Tuntuu, että marraskuu ja joulukuu vilahti ennen näkemättömän nopeasti ohitse. Loppiaiseen mennessä kerään kuusen ja tähdet pois. Ihanaa alkanutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan meni syksykin nopeasti.Meillä oli syksyllä hyvät ilmat..ehkä se vaikutti siihen, ettei marraskuussakaan pitkästynyt:) Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 4. Voi - luin tekstiäsi hartaasti ja ilolla - niin samoja ajatuksia on omassakin haperossa päässäni pyörinyt. Vaikka meillä joulu laitettiin (taas kerran) myöhään, sitä eletään ainakin loppiaiseen, ehkä nuuttiinkin saakka. Ja kevättä ei edes ajatella vielä. Nautitaan tästä hetkestä ja päivästä eikä kiirehditä minnekään.
  Iloa, valoa ja onnenpäiviä sinulle tähän uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lady ja kiitos♡ En ole yllättynyt, kun ajattelet samoin. Sen verran hyvin tunnen sinut blogisi kautta..Oletkin kirjoitellut välillä "hidastamisesta". Ainakin hitaasta bloggaamisesta:) Juuri niin, yritetään olla kiirehtimättä ja elellään tätä päivää :)

   Poista
 5. Hei!
  Löysin sattumalta tänne blogiisi. Joitakin vuosia sitten seurailimme toistemme blogeja. Kirjoitin silloin Liplatuksia-blogia. Silloisesta elämäntilanteesta johtuen lopetin kirjoittelun, mutta nyt olen taas rustaillut jotain. Olen samaa mieltä tuosta joulun pois korjaamisesta, että ei mitään kiirettä. Rauhallista karsimista pikkuhiljaa. Ihania talvipäiviä toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos! Kiva,kun pistäydyit<3

   Poista