sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Syödään..

.. saa jättää, jos ei jaksa :)
Syöminen on perheessämme melko tärkeä juttu. 
Myös arkiruokailu.
Teen yleensä useamman päivän ruokasuunnitelman ja kysyn perheeltä ehdotuksia listaan.

itsetehty pinaattikeitto maistuu meillä kaikille, edullinen ja helppo arkiruoka


Syömme kotiruokaa, mahdollisimman hyvistä raaka-aineista tehtyä.  Maaseudun pienillä kaupoilla on  kuitenkin rajallisuudet näissä asioissa. Ja tietenkin myös hyvät puolet mm. tuttuus, ystävällisyys, helppous ja sijainti ovat plussaa. Kaupungin isommat marketit ovat kuitenkin sen verran lähellä, ettei ole ongelma täyttää ostoskärry välillä hieman monipuolisemmin.
kalaruokia olen lisännyt perheen ruokaviikkoihin , eikä vastalauseita ole kuulunut.
Kuvassa uunisilakat.


Vatsavaivojeni vuoksi suosin itselläni fodmap-ruokavaliota mutta muun perheen ruokailuun se ei juurikaan vaikuta. Teen ruokia, mitkä maistuvat kaikille tai sovellan omaa annostani. Perheessämme ovat kaikki syöneet aina samaa ruokaa, kenellekkään ei ole tehty omia "herkkuruokia" nirsoilupäivinä. Periaate on ollut, että jos ei nyt maistu niin myöhemmin sitten. Ja usein pöydästä löytyy kuitenkin jotain, mikä kelpaa kaikille. 
pidän kasvissosekeitoista..näitä teen usein
helpot pataruoat ovat viikonloppuisin niin käteviä, valmistuvat lähes itsestään! Ja mies kiittää, kun pöydässä on tuhtia liharuokaa:)

 Ruokaa meillä on aina saanut jättää, jos ei ole maistunut tai vatsa onkin yllättäen täyttynyt.
Lapsia on toki kannustettu ruokailussa ja annoskokoja yhdessä opeteltu.
 Näitä miettimisiä meillä ei juurikaan enää ole, lapset ovat jo aikuistuneet ja kuopuskin yksitoista.
Näillä "metodeilla" on kuitenkin kasvatettu ihan terveesti ruokaan suhtautuva kolmikko.

Kokkailuun en ole vielä kyllästynyt, vaikka sitä on tullut "harrastettua" säännölliseti jo 25 vuotta!
(esikoisen syntymän tienoilla myös kotiruokailu vakinaistui ja sillä tiellä ollaan)

Välillä pitää myös vatkauskulho ottaa esiin. On kiva kokeilla uusia reseptejä, joita on nykyään paljon tarjolla. Vaalin kylläkin perheen "perinneleivonnaisia". Ne ovat rakkautta..kuten tämä ihana porkkanapiirakka.

..kun ystäviä tulee kahvipöytään, leivon mielelläni useampaa sorttia
mokkapalat, gluteenittomat taco-ja marjapiirakka


Mukavaa viikkoa ja maistuvia arkiruokailuja!
Anne

:)6 kommenttia:

 1. Aah, pinaattikeitto on vaan niin hyvää. Pinaattikeittopäivä oli aina töissä ihan lemppari. Nyt kotona olessa tyydyn välillä pakastekeittoon, koska muuta ei meillä sitä syö... Mulla taitaa huomenna ollakin soppapäivä 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, pinaattikeitto on hyvää:) Mukavaa viikkoa Tuija♡

   Poista
 2. Pinaattikeitto kuuluu meidänkin perheen suosikkeihin, juuri eilen sitä syötiin ja maistuu kaikille! Kotiruoka on muutenkin ihan parasta, välillä kun vaan keksisi arkeen helppoja ja nopeita ruokia, muutakin kuin jauhelihaa ja pastaa eri muodoissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä..Välillä sitä junnaa samoilla reseptillä ja kyllästyttää..Miksiköhän?:D Ohjeita kyllä löytyy,niitä on netti pullollaan. Tuo suunnitelmallisuus auttaa kyllä tähänkin asiaan. Välillä poimin uusia tuulia ja teen samalla ostoslistan. Kivaa viikkoa sinulle Anu:)

   Poista
 3. Pinaattikeitto on kyllä niin hyvää! Pitääkin toivoa, että lounasruokalan listoilla olis tällä viikolla tarjolla. Kotona ei tule tehtyä, kun ei ole syöjiä, eikä kaupan keitto maistu ollenkaan samalta.

  Muutenkin tosi järkevältä kuulostaa teidän perheen suhde ruokailuun. (Itse en voi sietää minkäälaista nirsoilua tai ronkelointia ruuan suhteen, eikä sitä ole meilläkään harrastettu. Päinvastoin. Pojat sanoi aina kavereilleenkin, että "meillä ei sit saa kysyä, mitä on ruokana. Sitä syödään, mitä on" :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annukka♡ Pojat siis olleet hyvin kärryillä perheen ruoka-asioista;) Juu,ei olisi mitään tullut perheen ruokapyörityksestä, jos kaikkien mieltymykset olisi otettu joka päivä huomioon. Kattila pöytään ja syömään, niin se on mennyt. Ja hyvin on sujunut, kiitos-sanan olen kuitenkin usein kuullut:) Toivon sinulle pinaattikeittopäivää ja muutenkin mukavaa viikkoa:)

   Poista