sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Ethän aliarvioi teenjuojaa

Nyt kirjoitan minulle tärkeästä aiheesta. josta välillä tulee harmillista ja epämiellyttävää. 
Vatsavaivojeni takia olen joutunut jättämään kahvin kokonaan ja vaihtmaan sen teehen. Asia hoitui varsin kivuttomasti, koska olen aina juonut myös teetä. Kahvin hyvä tuoksu houkuttelee kyllä aina välillä, mutta on minun vaniljan ym.tuoksuista teetäkin "kahehdittu" kahvipöydässä:)


Mieluiten joisin haudutettua, maustettua mustaa teetä,ruokosokerilla.
Harmikseni olen huomannut, ettei edes kaikista kahviloista saa haudutettua teetä.
Kyllä pussiteekin minulle kelpaa mutta tasokkaasta kahvilasta luulisi löytyvän vaihtoehtoja. Kuten kahvilaaduistakin löytyy.

Sitten muutama sananen kyläilyistä ja juhlista näin teenjuojan näkökulmasta.
Kun kutsutaan kahvipöytään, niin toivoisin siellä olevan minulle tarjolla kupillinen kuumaa. Muutaman kerran minulle on katettu laimeaa "mehukattia"(kun en kerta kahvia juo) ja täytyy sanoa, ettei se vastaa maistuvaa kuumaa juomaa ollenkaan. Kuitenkin kyse aikuisesta vieraasta..Haluaisikohan monikaan kahvinjuoja mehulasia eteensä, kun pyydetään kahville. Voisi olla pettymys.
Välillä toki olen itse pyytänyt mehua/limsaa (esim.kesällä voi maistua) ja silloinhan asia on ok.

Kahvinjuojilla kylästellessä on  joskus ollut tarjolla myös vanhentunutta/väljähtynyttä kaapin perukoilta löytynyttä teetä. Sekään ei oikein innosta, mielummin ottaisin sen mehukatin.
Ei kukaan kahvinjuojakaan halua pari vuotta sitten avatusta kahvipaketista keitettyä kahvia...luulisin.

Viime viikolla sain teetä pieneen kahvikuppiin kaadettuna. Teepussi imaisi siitä puolet pois ja juotavaksi jäin puolisen desiä. Tee olisi kiva juoda isommasta mukista.
Aina ei voi ennakoida vieraitaan tai muita kahvittelutilanteita..Mutta jos vaan vaan voit, niin otathan huomioon myös teenjuojat. Se olisi ystävällistä ja tekisi kahvi/teehetketkestä miellyttävän..tasa-arvoisen ;)

Leppoisaa sunnuntaita
 
7 kommenttia:

 1. No hui, että oikein tarjottu lämmintä mehukattia :( Ihan tuollaiseen en ole törmännyt, mutta niihin vanhentuneisiin teepusseihin kyllä. Tykkään erilaisista makuteelaaduista, mutta koska kaikki eivät kuitenkaan tykkää kaikesta, olisi hyvä, että sieltä kaapista löytyisi edes perusteetä, joka varmasti kelpaa kaikille. Vihreää teetä en esimerkiksi saisi juoda, koska se sisältää kuulemma aika usein lakritsiuutetta eli siksikin ihan perus musta tee on monesti varma valinta.

  Ja toinen mihin törmään on sokerin puute. Monet eivät käytä kahvissaan tai teessään sokeria, mutta minä käytän (ja mieheni käyttää kahvissaan). Sitäkään ei aina joka taloudesta löydy, tai sitten niitä ikivanhoja palasokereita kaivellaan kaapin perältä.

  Täytynee pitää käsilaukussa omat eväät mukana kaiken varalta :D

  Aurinkoista sunnuntaita Anne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuija! Niin totta, mieheni käyttää kahvissaan myös sokeria ja saa sitä usein pyytää. Sokeri näyttää myös olevan katoamassa kahvipöydästä. Omat eväät on kyllä hyvä konsti, teepussit ei paljon käsilaukussa paina:)

   Poista
 2. Kääk. Nyt tuli kyllä huono omatunto, koska meillä ei kukaan käytä sokeria, eikä sitä vaan yksinkertaisesti muista ostaa varmuuden vuoksi kaappiin. Taitaa kyllä tällä hetkellä olla nuoremman pojan valmistujaisjuhlien peruja (en kehtaa sanoa, milloin ne olivat :)) muutama sokeripala kulhossa yläkaapissa, mutta kyllä niistä varmaan pölyt sais puhaltaa, jos aikoisi kehdata laittaa esille. (Appiukko tästä meidän sokerittomuudesta aikanaan vitsaili, että "Miniä on piilottanunna sokerit" ja toi aina huoltsikoilta tullessaan sellasia paperiin pakattuja annospaloja... :D).

  Mutta teetä meiltä sentään aina löytyy montaakin sorttia, koska juon sitä kausittain itsekin. Ja varuiksi pidän varastossa myös mustaa teetä, jota en juo, mutta jonka tiedän olevan ainoaa lajia, jota mm. miehen sisko juo. Hälle taas ei vihreä kelpaa. Eikä varsinkaan mikään minkään makuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D sokeri kyllä säilyy pitkiäkin aikoja..nyt vaan puhaltelet ne pölyt pois;) Meillä on lähipiirissä kahvinjuojia,joille pitää olla palasokeria ja jopa kermaa! Kahvikupeista tarjoiltuna, mitään mukeja ei hyväksytä.. Jokainen tyylillään. Mukavaa alkavaa viikkoa:)

   Poista
 3. En aliarvioi, ukkeli oli teenjuoja, mutta toisen massu ei kestä enää teetäkään. Itse kahvia aamuisin ja teetä ajoittain iltaisin. <3 Ihanaa viikkoa Anne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, viikko on ollut mukava..lomaviikko. Ja vielä jatkuu:)

   Poista
 4. Niin puhut asiaa! Teenjuoja täälläkin ja välillä tuntuu kyllä ihan luuserilta kun ei juo kahvia "koska kyllähän kaikki nyt kahvia juo".

  VastaaPoista